loading...
به تو سوگند
سولماز شريفي بازدید : 82 جمعه 22 بهمن 1395 نظرات (0)

 

 

یک باور تغذیه ای نادرست، مصرف بیش از دو عدد زرده تخم مرغ در هفته را توصیه نمی کند، آخرین یافته های علمی، این محدودیت را به دلایل زیر رد می کند

مصرف چند تخم مرغ در هفته صحیح است؟

برخی باورهای تغذیه ای در مورد مصرف تخم مرغ وجود دارد که می خواهیم در این بخش به آن ها اشاره کنیم ارزش تغذیه ای و خواص این ماده غدایی در این بخش مورد بررسی قرار خواهد گرفت 

امروزه مطالعات متعددی توسط محققین در مراکز معتبر و در طول سال های متمادی بر روی افراد بسیار زیادی در کشورهای مختلف در مورد میزان مصرف تخم مرغ صورت گرفته که ثابت کرده اند:

- خوردن تخم مرغ حتی بیش از یک عدد در روز در بسیاری از مردم بدون ارتباط به جنس، سن و نژاد آن ها باعث افزایش کلسترول خون نشده و حتی برای قلب می تواند مناسب و مفید باشد.

- تغذیه با تخم مرغ نه تنها بر روی احتمال بروز بیماری های قلبی اثری ندارد، بلکه باعث کاهش پاسخ های التهابی در بدن می گردد.

- خوردن تخم مرغ در گروه های جمعیتی مختلف دنیا و یا در داخل یک گروه جمعیتی خاص ارتباطی با کلسترول خون ندارد. شواهد اپیدمیولوژیکی حاکی از آن است که سرانه مصرف تخم مرغ در فرهنگ های مختلف ارتباطی با میزان بروز بیماری های قلبی نداشته و حتی در بروز بیماری های قلبی _ عروقی در افرادی که یک عدد تخم مرغ در هفته و کسانی که یک تخم مرغ در روز می خورند، ارتباطی مشاهده نشده است.

- آنچه در تولید کلسترول خون در بدن نقش دارد، اسیدهای چرب اشباع به ویژه نوع ترانس است و نه کلسترول های غذایی و در تخم مرغ تنها یک سوم اسیدهای چرب آن از نوع اشباع بوده و مقدار آن ها در تخم مرغ بسیار پایین است، بنابراین توصیه به محدود کردن آن به ٢ عدد در هفته غیر علمی می باشد.

- هر تخم مرغ ۶٠ گرمی، حاوی ٢١٢ میلی گرم کلسترول است. چربی کل یک تخم مرغ ۶٠ گرمی ۵ گرم می باشد، حال آنکه میزان چربی اشباع شده آن به میزان یک سوم چربی کل و تنها ١/۶ گرم است.

منبع: hudoctor.ir

سولماز شريفي بازدید : 57 سه شنبه 14 بهمن 1393 نظرات (0)

پژوهش‌ها نشان می‌دهد ‌‌مواد غذایی دارای آنتی‌اکسیدان و امگا3 (از میوه‌جات گرفته تا ماهی‌ها) برای تقویت حافظه مفید است.
در مقاله زیر به شش ماده غذایی مناسب برای رشد بخش خاکستری مغز و تقویت حافظه اشاره می‌کنیم.

 

غذاهای تقویت حافظه, رژیم‌ غذایی سالم

 

گردو؛ ضد تخریب
بر اساس پژوهش‌های گذشته، مصرف مواد غذایی حاوی گردو، فرآیند تخریب در مغز موش‌های صحرایی را کاهش داد. رژیم‌های غذایی حاوی گردو باعث تاخیر در فرآیند پیری، تخریب مغز و در نتیجه تقویت پردازش اطلاعات می‌شود. گردو حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان است که بر اساس نظر برخی‌ محققان به از بین رفتن اثر رادیکال‌های آزاد روی دی‌ان‌ای سلولی منجر می‌شود.

 

غذاهای تقویت حافظه, رژیم‌ غذایی سالم

 

هویج؛ ضد التهاب
مدت‌هاست ‌هویج را برای چشم مفید می‌دانند، اما ‌ اکنون مشخص شده‌ خوردن هویج برای مغز نیز مفید است. هویج دارای مقادیر زیادی از ترکیبی به نام «لوتئولین» است که به کاهش التهاب و تخریب سلول‌های مربوط به حافظه منجر می‌شود.
در این مطالعه همچنین مشخص شده ‌ مصرف حداقل 20 میلی‌گرم لوتئولین در رژیم غذایی روزانه به کاهش التهاب مغزی در موش‌ها منجر می‌شود. این ترکیب همچنین باعث تقویت حافظه موش‌ها و افزایش آن تا رسیدن به سطح حافظه موش‌های جوان شده است.
این ترکیب در روغن زیتون، فلفل و کرفس نیز یافت می‌شود.

 

غذاهای تقویت حافظه, رژیم‌ غذایی سالم

 

توت‌فرنگی و زغال‌اخته؛ منبع ویتامین
توت سرشار از ویتامین‌های مورد نیاز برای مغز است. مطالعه‌ای که بین عده‌ای از افراد میانسال با مشکلات خفیف حافظه‌ای انجام شد، حاکی از افزایش یادگیری و توانایی به یادآوری در افرادی بود که به مدت 12 هفته آب زغال‌اخته وحشی نوشیده بودند. در این افراد علائم افسردگی نیز کاهش یافته بود.
پژوهشگران معتقدند‌ زغال‌اخته و توت‌فرنگی حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان است که باعث کاهش تخریب سلول‌های مغزی و افزایش قدرت سیگنال‌دهی مغز می‌شود.

 

غذاهای تقویت حافظه, رژیم‌ غذایی سالم

 

ماهی؛ ضد فراموشی
گر چه تحقیقات جدید حاکی از این است که غذاهای حاوی روغن ماهی اثری بر تقویت حافظه افراد مبتلا به آلزایمر ندارد، مطالعات دیگری نشان می‌دهد ‌خوردن گوشت ماهی دارای امگا3 ممکن است باعث کاهش افت حافظه بازشناختی (پدیده‌ای طبیعی که در افراد سالم نیز با افزایش سن رخ می‌دهد) شود. افراد بالای 65 سالی که به مدت شش سال به میزان دو وعده در هفته ماهی مصرف می‌کنند و افرادی که یک وعده در هفته ماهی می‌خورند، به‌ترتیب ‌13 و 10 درصد کمتر از افرادی که در این مدت به طور منظم ماهی مصرف نمی‌کنند، دچار افت حافظه بازشناختی شده‌اند.

غذاهای حاوی ویتامین B12 نیز از آلزایمر جلوگیری می‌کند.

 

غذاهای تقویت حافظه, رژیم‌ غذایی سالم

 

اسفناج؛ ضد تنبلی
به نظر می‌رسد این گفته همیشگی مادران که «اسفناج بخورید» در صفحات کتاب‌های علمی نیز به چشم می‌خورد. سبزیجات دارای سبزبرگ حاوی ویتامین C و E است که به تقویت حافظه کمک می‌کند.

 

بر اساس پژوهش‌ها، تغذیه با رژیم غذایی حاوی ویتامین E در موش‌های صحرایی باعث افزایش فعالیت مغزی به میزان 500 تا 900 برابر (میزانی مساوی با رهاسازی دوپامین در مغز) می‌شود. دوپامین واسطه‌ای شیمیایی برای درک احساس لذت در مغز است که جریان اطلاعات در بخش‌های مختلف مغز را کنترل می‌کند. علائم نقص دستگاه حرکتی و نقایص وابسته به افزایش سن حافظه پس از تغذیه با غذاهای حاوی اسفناج، توت‌فرنگی و زغال‌اخته در موش‌های صحرایی از بین می‌رود.

 

غذاهای تقویت حافظه, رژیم‌ غذایی سالم

 

قهوه و چای؛ تقویت حافظه
جدا از نقش قهوه و چای در افزایش هوشیاری، تحقیقات نشان می‌دهد ‌ این دو نوشیدنی باعث جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه بازشناختی می‌شود.محققان پس از دستکاری ژنتیکی موش‌ها به آنها قهوه کافئین‌دار خوراندند. موش‌ها به آلزایمر مبتلا نشدند یا سرعت پیشرفت بیماری‌شان بسیار کاهش یافت.

 

پژوهش دیگری در افراد 55 سال به بالا نشان می‌دهد‌ کسانی که چای می‌نوشند از کسانی که چای نمی‌نوشند، عملکرد بهتری در آزمون‌های حافظه و توانایی بیشتری در پردازش اطلاعات دارند.

سولماز شريفي بازدید : 62 یکشنبه 14 دی 1393 نظرات (0)

 

سلامت سیستم گوارشی, تغذیه سالم

ماست خواص بسیاری دارد که خوردن روزانه‌ آن به حرکات منظم روده، افزایش سلامت سیستم گوارشی و مبارزه با میکروب‌ها کمک می‌کند.
مطالعاتی که اخیرا در ترکیه انجام شده نشان می‌دهد در این کشور از 100 نفر تنها 35 نفر به طور مرتب ماست می‌خورند و در این تحقیقات بر فواید مهم و معجزه‌آسای این خوردنی برای سلامتی تاکید شده است:

 

1. مواقعی که آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنید، ماست مانند یک پادزهر عمل می‌کند و تا زمانی که آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنید، ماست باید در رژیم غذایی شما باشد. اگرچه آنتی بیوتیک‌ها در هنگام بیماری باکتری‌های مولد آن بیماری را از بین می‌برند، موجب از بین رفتن باکتری‌های مفید نیز می‌شوند. پس در صورتی که می‌خواهید از عوارض مصرف آنتی‌بیوتیک در امان باشید، ماست را فراموشی نکنید چون جبران از بین رفتن باکتری‌های مفید را می‌کند.

 

2. ماست در تولید ویتامین B نقش دارد. بدن ما بیشتر ویتامین‌های مورد نیاز خود را تولید می‌کند اما در این میان ویتامین‌های B‌ و K از طریق فرآیندهای شیمیایی در روده‌ تولید می‌شوند. بنابراین در این میان کسانی که به طور مرتب ماست می‌خورند به تولید ویتامین B‌ در دستگاه گوارش‌شان کمک می‌کنند. از جمله فواید تولید ویتامین B‌،‌ تعادل انرژی در بدن و همچنین پیشگیری از بیماری‌های عصبی و خودایمنی است. برای افزایش این خاصیتِ ماست در بدن باید آن را با آب طبیعی مصرف کنید و مصرف ماست‌های معمولی بسیار بهتر از ماست‌های چکیده است.

 

3. ماست قندخون‌تان را تنظیم می‌کند. علاوه بر این ماست به آرامی جذب روده‌ها می‌شود و قندخون پس از مصرف این خوردنی خیلی به کندی افزایش می‌یابد و به همین خاطر ماست در متعادل نگه داشتن قند خون موثر است.

 

4. ماست یک مانع طبیعی در برابر بیماری‌ها است. ماست به دلیل دارا بودن اسید لاکتیک در زمره بهترین مواد غذایی است. اسید لاکتیک با ایجاد یک فضای اسیدی در سیستم گوارشی از تولید سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد. در واقع ماست، بهترین ماده در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن است. اسید لاکتیک موجود در ماست تاثیرات مهمی در پیشگیری از سرطان، بیماری‌های عفونی و مسری، بیماری‌های روده‌ای و آسم دارد. مصرف روزانه و مرتب ماست تازه، تاثیرات مثبت این ماده غذایی را افزایش می‌دهد.

 

5. به هضم غذا کمک می‌کند. «لاکتوباسیلوس بولگاریکوز»، باکتری است که حرکات روده را سریعتر و منظم‌تر می‌کند و نمی‌توان آن را در هیچ ماده‌ غذایی دیگری غیر از ماست، پیدا کرد. همچنین اسید لاکتیک موجود در ماست، باکتری‌های مضر در سیستم گوارشی را از بین می‌برد و از بیماریهایی همچون اسهال جلوگیری کرده و به سلامت کلی سیستم‌ هاضمه و گوارش کمک می‌کند. در واقع این ماده نسبی را می‌توان ضدعفونی کننده روده نامید. علاوه بر این، ماست، پس از مصرف، جذب کلسیم در استخوان‌ها را افزایش می‌دهد.

 

سلامت سیستم گوارشی, تغذیه سالم

 

چند خاصیت جادویی ماست
1. ماست منبع غنی از «اسید لینولئیک» است که از بروز سرطان‌های روده و سینه جلوگیری می‌کند. این ماده خوراکی همچنین به بهبود سیستم ایمنی بدن نیز کمک می‌کند.

 

2. مصرف ماست از عفونت‌های میکروب‌ هلیکوباکتر جلوگیری می‌کند. این میکروب اخیرا عامل اصلی 60 درصد از سرطان‌ها در جهان است. اسید لاکتیک موجود در ماست این میکروب را از بین برده و از رشد آن در شکم جلوگیری می‌کند.

 

3. ماست ضدآلرژی و حساسیت است و از بیماریهای آلرژیک مثل التهاب پوست، آسم و حساسیت‌های غذایی جلوگیری می‌کند.

 

4. ماست برای سلامت زنان بسیار مفید است و لاکتوباسیل موجود در آن از تولید قارچ در بدن جلوگیری می‌کند و زنانی که به مقدار بیشتری ماست مصرف می‌کنند بیماری‌های قارچی کمتری دارند.

 

به طور کلی اگرچه مارک‌های معتبر ماست‌های صنعتی قابل اعتماد هستند اما به دلیل مواد نگهدارنده‌ای که دارند اگر برایتان مقدور است ماست خانگی درست کنید که انتخاب سالمتری است.

درباره ما
برای من سولماز شریفی « زندگی، راز بزرگی است که در ما جاریست مهربانی هست سیب هست ایمان هست آری تا شقایق هست زندگی باید كرد» هست . به توسوگند سایتی است سرگرم کننده ، آموزنده ، شاد و .....دوست من ، با نظرها ،پیشنهادها وانتقادهای خود، همراهم باشید . باسپاس کارشناس ارشدادبیات فارسی وادبیات کودک ونوجوان وادبیات تطبیقی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    نظرشما بازدید کننده عزیز ، درباره محتویات ومطالب ارسالی سایت به توسوگند چیست ؟
    به تو سوگند

    خوش است درد که باشد امید درمانش

    دراز نیست بیابان که هست پایانش

    نه شرط عشق بود با کمان ابروی دوست

    که جان سپر نکنی پیش تیربارانش

    عدیم را که تمنای بوستان باشد

    ضرورت است تحمل ز بوستانبانش

    وصال جان جهان یافتن حرامش باد

    که التفات بود بر جهان و بر جانش


    تابستان

    این طرف تر

    در خیابان گنجشکی افتاده بی غذا

    فصل تابستان است

    می نویسم شعری

    از زبان سهراب

    و خدایی که در این نزدیکی است ...

    آمار سایت
  • کل مطالب : 321
  • کل نظرات : 7
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 30
  • آی پی دیروز : 13
  • بازدید امروز : 37
  • باردید دیروز : 133
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 37
  • بازدید ماه : 246
  • بازدید سال : 12,246
  • بازدید کلی : 56,405