loading...
به تو سوگند
سولماز شريفي بازدید : 47 یکشنبه 31 تیر 1397 نظرات (0)

 

مصرف داروی والسارتان ممکن است باعث شکستگی بافت ماهیچه‌ی استخوانی شود 

 

قرص والسارتان (Valsartan) از داروهای ضد فشار خون است که به گردش بهتر خون در رگ‌ها کمک کرده و از بروز سکته در افراد مبتلا به پرفشاری خون پیشگیری می‌کند. در مواردی این دارو برای بهبود روند درمان بیماران با نارسایی قلبی هم تجویز می‌شود.

 

توجه داشته باشید که این دارو افزایش فشار خون را درمان نمی‌کند، بلکه آن را کنترل می‌نماید. بر همین اساس مصرف آن ممکن است تا آخر عمر ضروری باشد.

سکته قلبی و یا مغزی از عوارض ناخوشایند فشار خون بالا است. به همین دلیل است که پزشکان توصیه می‌کنند افراد با سابقه سکته و همچنین افراد در سنین بالا به طور مرتب فشار خود را اندازه‌گیری و در صورت نیاز به درمان از داروهای کنترل‌کننده فشار خون در این زمینه استفاده کنند. قرص والسارتان از داروهای کاهنده فشار خون است

 

مقدار و نحوه مصرف قرص والسارتان

میزان دقیق مصرف این دارو برای هر فرد متفاوت بوده و حتما باید توسط پزشک تعیین گردد. به طور معمول به منظور کاهش فشار خون در بزرگسالان مقدار 80 تا 160 میلی‌گرم از دارو یک بار در روز مصرف می‌شود. معمولا بین ۲ تا ۴ هفته زمان لازم است تا فشار خون شما تحت کنترل در بیاید.

الف) نارسایی قلبی (كلاس II-IV بر اساس طبقه‌بندی انجمن قلب نیویورك). 

بزرگسالان: شروع با دوز 40 میلی گرم خوراكی دو بار در روز و افزایش آن بر اساس تحمل بیمار به 80 میلی گرم دو بار در روز تا حداكثر 160 میلی‌گرم دو بار در روز. 

ب) فشار خون. 

بزرگسالان: شروع با دوز 80 میلی گرم به‌صورت تك درمانی در افرادی كه دچار كاهش حجم نیستند. در این صورت فشار خون باید در عرض دو تا چهار هفته كاهش یابد. در صورت ضرورت كاهش بیشتر در فشار خون دوز دارو می‌تواند به 320 - 160 میلی گرم در روز افزایش یابد یا دیورتیك اضافه گردد (اضافه نمودن دیورتیك اثر بیشتری از افزایش دوز بیشتر از 80 میلی گرم خواهد داشت). دوز معمول 320 - 80 میلی گرم در روز می‌باشد.  

پ) كاهش موارد قلبی - عروقی مرگ ناشی از MI در بیماران مبتلا به نارسایی یا اختلال عملكرد بطن چپ. 

بزرگسالان: شروع دوز 20 میلی گرم خوراكی دو بار در روز هر چه سریع تر در دوازده ساعت اول و افزایش آن به دوز 40 میلی گرم دو بار در روز طی هفت روز و در نهایت افزایش آن به دوز 160 میلی گرم دو بار در روز بر حسب تحمل بیمار. 

 

بی حسی و احساس سوزن سوزن شدن دست و پا از عوارض مصرف داروی والسارتان است

 

منع مصرف والزارتان

کلیه داروهای مهار کننده رنین- آنژیوتانسین ممکن است به جنین آسیب جدی وارد کنند و حتی احتمال مرگ جنین نیز وجود دارد. بنابراین مصرف کنندگان این گروه از داروها در صورت تشخیص حاملگی باید فورا دارو را قطع کنند.

هنوز مشخص نیست که آیا داروی والسارتان در شیر مادر نفوذ پیدا کرده و باعث آسیب به نوزاد می‌شود یا خیر؛ نباید در دوره مصرف این دارو، به نوزاد خود شیر دهید.

 

داروی والسارتان یا دیووان را به کودکان زیر ۶ سال ندهید.

اگر دیابت دارید، داروی مورد نظر را به همراه داروهایی که حاوی آلیسکیرن aliskiren هستند (Amturnide, Tekturna, Tekamlo, Valturna)، مصرف نکنید.

 

در موارد نادری، مصرف داروی والسارتان ممکن است باعث شکستگی بافت ماهیچه‌ی استخوانی شود و باعث نارسایی کلیوی گردد. در صورتی که درد ماهیچه‌ای که منشاء آن مشخص نیست دارید، یا حساس شده و یا احساس ضعف دارید، خصوصاً اگر این علائم به همراه تب، خستگی غیر معمول، و ادرار تیره‌رنگ باشد، بلافاصله به دکتر مراجعه کنید.

 

قرص والسارتان از داروهای ضد فشار خون است که به گردش بهتر خون در رگ‌ها کمک کرده 

 

عوارض جانبی والسارتان

و در آخر از عوارض جانبی قرص والسارتان بدانید که این قرص ممکن است مشکلات زیر را به وجود بیاورد:

مشاهده ادرار خونی

مشاهده عرق سرد

احساس گیجی

کم شدن تعداد دفعات دفع نرمال ادرار

ایجاد مشکل تنفسی

احساس سرگیجه, غش و سبکی سر به هنگام نشستن و خوابیدن  و سردرد

احساس تشنگی زیاد

نا منظمی در ریتم و ضربان قلب

بی اشتهایی

کمر درد و پهلو درد و همچنین درد شکم و معده  و دردها و انقباضات عضلانی

احساس تهوع

احساس عصبانیت

بی حسی و احساس سوزن سوزن شدن دست و پا و لب

ایجاد ورم درصورت, انگشتان و همینطور پایین پا و دهن

احساس ضعف و خستگی غیر طبیعی

ایجاد استفراغ

به وجود آوردن افزایش وزن

دچار تب و لرز شدن

احساس گرفتگی صدا

دچار گلو درد شدن

ایجاد مشکل در خوردن و نفس کشیدن

مشاهده رنگ ادرار تیره و مدفوع روشن

زرد شدن رنگ چشم و پوست

ایجاد اسهال

دچار تاری دید شدن

پیدا کردن علایم سرما خوردگی و علایم  آنفولانزا  و ایجاد سرفه

ایجاد مشکل در حرکت

ریزش مو پیدا کردن

احساس نازک شدن تارهای مو

درد و  ورم و قرمز شدن مفصلها

درصورت مشاهده تک تک این علایم به همراه مصرف قرص والسارتان حتما به پزشک مراجعه کنید و با تجویز خود شروع به مصرف این دارو نکنید.

 

داروی والسارتان یا دیووان را به کودکان زیر ۶ سال ندهید

 

نکات مهمی که قبل از مصرف والسارتان باید رعایت کرد

اگر نسبت به والسارتان حساسیت دارید، از داروی دیووان استفاده نکنید.

برای اطمینان از اینکه مصرف داروی والسارتان برای شما خطراتی در پی ندارد، در صورتی که موارد زیر را دارید، به دکتر خود اطلاع دهید:

بیماری کلیوی (یا اگر تحت دیالیز هستید)؛

بیماری کبدی؛

بیماری قلبی، به جز در مواردی که برای آن داروی والسارتان را مصرف می‌کنید؛

اگر تحت رژیم غذایی کم‌نمک هستید؛

اگر آب بدنتان را به میزان زیادی از دست داده‌اید؛

اگر تاکنون نسبت به هر گونه داروی فشار خون، واکنش آلرژیکی نشان داده‌اید؛

 

داروی والسارتان افزایش فشار خون را درمان نمی‌کند بلکه آن را کنترل می‌نماید

 

تداخلات دارویی والزارتان

CYP2C9 را مهار می کند. 

والزارتان باعث افزایش اثر داروهای زیر می گردد: 

داروهای مهار کننده ACE، آمی فوستین، داروهای ضد فشار خون، هیدروکلروتیازید، لیتیم، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، ریتوکسی مب، سدیم فسفات. 

 

داروهای زیر اثر والزارتان را افزایش می دهند: 

آلفوزوسین، دیازوکساید، الترومبوپگ، اپلرنون، هیدروکلوتیازید، مهار کننده های منوآمینو اکسیدان، پنتوکسی فیلین، مهارکننده های فسفودی استراز 5، نمک های پتاسیم، آنالوگهای پروستوسیکلین، تولواپتان، تری متوپربم. 

 

داروهای زیر ممکن است اثر والزارتان را کاهش دهد: 

متیل فنیدات(ریتالین)، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، یوهمبین.

 

توصیه های دارویی والزارتان

از مصرف این دارو با گیاهان زیر پرهیز کنید: 

شیرین بیان، جین سینگ، زنجبیل، کولا

 


سولماز شريفي بازدید : 29 دوشنبه 28 خرداد 1397 نظرات (0)
قرص کلونازپام چیست؟ + عوارض کلونازپام

 

قرص کلونازپام Clonazepam یکی از داروهایی است که برای کنترل تشنج تجویز ی شود. این دارو علاوه بر مزیت هایی که دارد، عوارضی را نیز به همراه دارد.

قرص کلونازپام Clonazepam

نام تجاری : کلونوپین Klonopin
نام عمومی : کلونازپام Clonazepam

کلونازپام برای پیشگیری و کنترل تشنج استفاده می شود. این دارو به عنوان داروی ضد تشنج یا ضد صرع شناخته می شود. به علاوه کلونازپام برای درمان حملات هراس تجویز می شود. این دارو با آرام کردن مغز و عصب ها تاثیر می گذارد. کلونازپام به گروهی از داروها به نام بنزودیازپین ها benzodiazepine تعلق دارد.


چگونگی مصرف کلونازپام

قبل از شروع مصرف دارو راهنمای مصرف را با دقت مطالعه کنید و در هر مورد سوالی داشتید حتما از پزشک بپرسید. کلونازپام خوراکی است و باید درست طبق دستور پزشک مصرف شود، معمولا 2 تا 3 بار در روز.

میزان مصرف دارو براساس شرایط پزشکی، سن و سال و واکنش بدن به درمان متفاوت خواهد بود. برای کودکان نیز میزان مصرف دارو براساس وزن خواهد بود. سالمندان معمولا با میزان کمتری مصرف دارو را شروع می کنند تا خطر بروز عوارض جانبی کاهش پیدا کند. میزان مصرف خود را افزایش ندهید، تعداد وعده های مصرفی را افزایش ندهید و یا دارو را بیشتر از مدت توصیه شده مصرف نکنید.

کلونازپام را به طور مرتب مصرف کنید تا بیشترین منفعت را از آن دریافت کنید. برای اینکه مصرف دارو را فراموش نکنید، هر روز در یک زمان خاص دارو را مصرف کنید.

مصرف دارو را بدون مشورت با پزشک متوقف نکنید. قطع ناگهانی مصرف کلونازپام باعث می شود برخی شرایط بدتر شوند. برای توقف مصرف دارو لازم است میزان مصرف به تدریج کاهش پیدا کرده و مصرف دارو متوقف شود.

داروی کلونازپام ممکن است باعث بروز واکنش های ترک شود، به ویژه اگر به طور منظم و برای مدت طولانی یا به میزان زیاد مصرف شده باشد. در این موارد اگر مصرف دارو را به طور ناگهانی متوقف کنید، علائم ترک دارو (مانند تشنج، تغییرات خلقی و روحی، لرز، گرفتگی معده یا گرفتگی عضلات) بروز می کنند. برای پیشگیری از علائم ترک، پزشک میزان مصرف را به تدریج کاهش خواهد داد. برای جزئیات بیشتر با پزشک مشورت کنید و هر گونه نشانه ای را به پزشک اطلاع دهید.

زمانی که دارو برای مدت طولانی مصرف می شود، ممکن است اثر بخشی خوبی نداشته باشد. اگر اثربخشی دارو کم شده حتما به پزشک اطلاع دهید.
گرچه کلونازپام به درمان بسیاری از بیمارها کمک می کند، اما گاهی ممکن است باعث اعتیاد شود. اگر دچار اعتیاد به مواد مخدر باشید (سوء مصرف مواد مخدر یا الکل) خطر بروز این اعتیاد بیشتر خواهد شد. دارو را درست طبق دستور پزشک مصرف کنید تا خطر بروز اعتیاد کاهش پیدا کند. برای جزئیات بیشتر با پزشک مشورت کنید.

اگر دچار انواع مختلف اختلالات تشنج باشید، زمان شروع مصرف کلونازپام ممکن است تشنج های شما بدتر شوند. در صورت بروز این مشکل حتما به پزشک اطلاع دهید. ممکن است لازم شود پزشک میزان مصرف دیگر داروهایتان را تغییر دهد تا تشنج ها را کنترل کند. در صورتی که شرایط تداوم پیدا کرده یا بدتر شدند، به پزشک اطلاع دهید.


عوارض کلونازپام

قرص کلونازپام چیست؟ + عوارض کلونازپام

برخی عوارض مربوط به کلونازپام عبارتند از :

  • خستگی
  • خواب آلودگی
  • سرگیجه
  • از دست دادن تعادل
  • افزایش تولید بزاق

در صورتی که هر یک از این عوارض تداوم پیدا کرده یا بدتر شدند، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک با علم به اینکه مزیت های کلونازپام برای شما بیشتر از خطرات و عوارض آن است، این دارو را تجویز کرده است. بسیاری از افراد بدون هیچ عارضه جانبی کلونازپام مصرف می کنند.

تعداد کمی از افرادی که بنا به دلایلی داروهای ضد تشنج مصرف می کنند (دلایل و شرایطی مانند صرع، اختلال دو قطبی یا درد)، ممکن است دچار افسردگی شوند، به خودکشی فکر کنند یا اقدام به خودکشی کنند و یا سایر مشکلات روحی و روانی را تجربه کنند. در صورت مشاهده هر گونه تغییر ناگهانی یا غیر عادی در خلق و خو، افکار یا رفتار فرد مصرف کننده از کلونازپام به پزشک اطلاع دهید، تغییراتی مانند گیجی، مشکل در حافظه، علائم افسردگی، فکر یا اقدام به خودکشی، آسیب رساندن به خود.


عوارض جانبی خطرناک کلونازپام

در صورت مشاهده هر یک از این عوارض نادر اما جدی کلونازپام بلافاصله به پزشک اطلاع دهید:

  • کبود شدن آسان بدن
  • خونریزی آسان در بدن
  • علائم عفونت (مانند تب یا گلو درد مداوم)

برخی عوارض خیلی جدی کلونازپام عبارتند از تنفس آهسته یا سطحی که در صورت بروز آن بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.

واکنش حساسیتی به کلونازپام به ندرت بروز می کند، اما به هرحال در صورت مشاهده علائم واکنش حساسیتی بلافاصله به پزشک اطلاع دهید، علائم واکنش حساسیتی به کلونازپام عبارتند از: جوش های پوستی، خارش یا التهاب (به ویژه در صورت، زبان و گلو)، خواب آلودگی شدید و مشکل تنفسی.

موارد اشاره شده لیست کامل عوارض جانبی کلونازپام نیستند. در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگر که در اینجا به آنها اشاره نشده، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.


اقدامات احتیاطی قبل از مصرف کلونازپام

قرص کلونازپام چیست؟ + عوارض کلونازپام

قبل از شروع مصرف کلونازپام اگر به این دارو یا هر داروی بنزودیازپین دیگر (مانند دیازپام و لورازپام) یا هر داروی دیگری حساسیت دارید، حتما به پزشک اطلاع دهید. کلونازپام ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی است که ممکن است باعث بروز واکنش های حساسیتی یا مشکلات دیگر شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک مشورت کنید.

قبل از شروع مصرف کلونازپام سوابق پزشکی خود را در اختیار پزشک معالج قرار دهید، به ویژه اگر دچار هر یک مشکلات و بیماری های زیر بوده اید:

  • آب سیاه یا گلوکوم با زاویه بسته (نوع خاصی از بیماری چشمی)
  • پورفیری porphyria (نوعی اختلال خونی خاص)
  • بیماری کبد
  • بیماری کلیه
  • مشکلات تنفسی و ریوی
  • مشکلات روحی و روانی (مانند افسردگی و فکر به خودکشی)
  • سابقه شخصی یا خانوادگی سوء مصرف مواد و اعتیاد به الکل

کلونازپام ممکن است باعث خواب آلودگی یا سرگیجه شود. الکل یا ماری جوانا خواب آلودگی و سرگیجه را بدتر می کنند. از رانندگی یا انجام هر کاری که نیاز به هوشیاری دارد، اجتناب کنید تا اینکه هوشیاری کامل را به دست آورید.

قبل از انجام هر گونه جراحی به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروهایی هستید (داروهای با نسخه یا بدون نسخه).


کلونازپام برای کودکان

در مورد کودکان تاثیرات جسمی، روحی و رفتاری دارو نامشخص هستند و ممکن است تا سال ها بعد از مصرف دارو مشاهده نشوند. بنابراین در مورد خطرات و مزیت های درمان با کلونازپام با پزشک مشورت کنید.


کلونازپام برای سالمندان

سالمندان ممکن است نسبت به عوارض کلونازپام حساسیت بیشتری داشته باشند، به ویژه خواب آلودگی و گیجی. این عوارض خطر افتادن فرد را افزایش می دهد.


کلونازپام در بارداری

قرص کلونازپام چیست؟ + عوارض کلونازپام

در دوران بارداری کلونازپام تنها در صورت نیاز باید مصرف شود. این دارو ممکن است به نوزاد متولد نشده آسیب بزند. از آنجایی که تشنج درمان نشده شرایط خیلی جدی است که ممکن است هم به نوزاد و هم به مادر آسیب بزند، مصرف دارو را بدون مشورت با پزشک متوقف نکنید.

اگر قصد باردار شدن دارید یا در زمان مصرف این دارو باردار شده یا فکر می کنید که باردار شده اید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید و در مورد مزیت ها و خطرات مصرف کلونازپام در دوران بارداری با پزشک مشورت کنید.


کلونازپام و شیردهی

کلونازپام وارد شیر مادر شده و می تواند تاثیرات ناخوشایندی بر روی مادر و نوزاد داشته باشد. قبل از شیردهی به نوزاد در مورد مصرف قرص کلونازپام با پزشک مشورت کنید.

هشدار

مصرف کلونازپام با داروهای مخدر (مانند کدوئین و هیدروکودون) خطر بروز عوارض جانبی خیلی جدی را افزایش می دهد و حتی ممکن است باعث مرگ شود. برای کاهش خطر بروز این مشکل پزشک توصیه خواهد کرد کمترین میزان موثر کلونازپام را در کوتاه ترین دوره ممکن مصرف کنید. در صورت بروز هر یک از این عوارض خیلی جدی بلافاصله به پزشک اطلاع دهید:

  • تنفس سطحی و آهسته
  • سبکی سر
  • خواب آلودگی و سرگیجه شدید
  • مشکل در بیدار شدن از خواب



منبع :سیمرغ

درباره ما
برای من سولماز شریفی « زندگی، راز بزرگی است که در ما جاریست مهربانی هست سیب هست ایمان هست آری تا شقایق هست زندگی باید كرد» هست . به توسوگند سایتی است سرگرم کننده ، آموزنده ، شاد و .....دوست من ، با نظرها ،پیشنهادها وانتقادهای خود، همراهم باشید . باسپاس کارشناس ارشدادبیات فارسی وادبیات کودک ونوجوان وادبیات تطبیقی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    نظرشما بازدید کننده عزیز ، درباره محتویات ومطالب ارسالی سایت به توسوگند چیست ؟
    به تو سوگند

    خوش است درد که باشد امید درمانش

    دراز نیست بیابان که هست پایانش

    نه شرط عشق بود با کمان ابروی دوست

    که جان سپر نکنی پیش تیربارانش

    عدیم را که تمنای بوستان باشد

    ضرورت است تحمل ز بوستانبانش

    وصال جان جهان یافتن حرامش باد

    که التفات بود بر جهان و بر جانش


    تابستان

    این طرف تر

    در خیابان گنجشکی افتاده بی غذا

    فصل تابستان است

    می نویسم شعری

    از زبان سهراب

    و خدایی که در این نزدیکی است ...

    آمار سایت
  • کل مطالب : 321
  • کل نظرات : 7
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 54
  • آی پی دیروز : 13
  • بازدید امروز : 62
  • باردید دیروز : 133
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 62
  • بازدید ماه : 271
  • بازدید سال : 12,271
  • بازدید کلی : 56,430